Tuesday, March 12, 2013

Za šta još na zemlji treba nekome "papa" (!?) Ili papa je Hitlerov

Овај чланк који преносим из канадског The Globe and Mail за Кичмоломца Буловића, Мираша Деадића, Ристивоја Радовића може бити да ће бити шокантна вест. Можда ће посве Мирослав из Видове почети да лева сузе, пародон ни један од њих нису толико довољно учени да би овај чланак могли да прочитају, а некамо ли да га разумеју, (ако их детаљи интересују нека плате преводиоца да им чланак преведе), али пошто чланак детаљно анализира и описује да се ватиканском подземљу измиче тло испод ногу, и да му за то нису криви ни адвокати, нити новинари, верујем да ће ипак Мирослв пустити коју сузу, када сазна бар из овога увода да му његов моћни "папа" то јест тата ипак није толико моћан колико је то Мирослав преувеличао. 

 Овај чланк је дело професора Џона Корнвела са колеџа који носи име Исус, и који је под јурисдикциом Университета Кембриџ. Професор се с правом пита шта ће неки смртник на земљи било коме који се представља да је отац? (папа, на српском је тата или отац).

Професорев закључак је једноставан. Једна криминална организација какав је Ватикан заиста не прердставља данс ништа и није потртебна никоме до самој себи. Или горе споменутим велеиздајницима, и њиховим следбеницима.

Па зато још, шта ли ће тек имати, да каже Лабаренције из Шапца на сву ову кризу? То је онај Лабаренције што лаже да је "папа" на челу организације распрострањене на подручју најразвијениег дела човечанства.  

Ја се надам да црвенкапе неће бити у стању да изабру некога ко би их реформисао, јер то би значило да се на миран начин угаси једна давно проклета организација. Једна крволочна клика, због које су настали Мачвански покољи, Јасеновци, Јадовна, Аушвици, Бухенвалди, Дахау  и тако редом. Пропорционално на овим стратиштима су се одиграла зверства не запамћена у историји човечанства, само су комунисти у споменутим зверствима  могли да парирају Ватикану. 

Међутим додтно, на горња спменута зверства, зверства којих се доњи осврт дотиче, попут силовања деце и нејачи, су она  зверства која датирају још од пре Мачванских покоља, Јасеновца, Јадовна, Аушвица, Бухенвалда, и која се настављају, и ова организација више не може и није у стању да их скрива. Ова зверства по размери и  према процени многих аналитичара, чак и превазилазе она која су се збила у Првом и Другом Светском Рату, и у послењем Балканском, коме је доста кумовао Ртазингервов предходник Војтила. 

Неки и мени замерају да сам наводно преоштар као што је то и аутор доњег чланка, пa ако сам и ја у оној групи којa осуђујe црвенкапе и њиховe колаборатерe, што смо успели да раскринкамо ово подземље, па ме не само они, већ како ми пријатељ саопшти мрзе и синодавци из Београдске патријаршије, на челу са Мирославом из Видове. Онда само могу да кажем једно. Ја сам поносан што ме такви мрзе! Уз још једну напомену да је писац чланка аутор чувеног дела Хитлеров Папа.
  
A pope for the Church - or a pope for the world

What on earth is a pope for? And why should it matter to the world who he is or what his talents are, so long as he is a good man and preaches the gospel?

On Tuesday, the cardinals will enter the papal conclave to discuss the problems of the Roman Catholic Church in the world and the kind of man best suited to tackle them.

Their debates will be shaped by the times. On the brink of the Second World War, they chose a diplomat pope, hoping in vain that he would bring a negotiated peace before conflict began.