Sunday, February 17, 2013

Календар



 Ових дана кроз Канаду проструја једна вест, па онда и потврда да на адресе појединаца пристиже јеадн калнедар. Ма колико лоше обрађен, он ипк има неку, ако ништа друго имагинарну суштину, па чак и симболику.

Пише: Јанко Бојић
Пошаљиоц или дистрибутор тога календара је мене заобишао, вероватно како не располаже мојом адресом, па тако он своје ремек дело није и на њу могао упутити. Овде треба запазити, да се по свој прилици када су у питању два тела, дистрибутор и издавач не ради се дакле о два, већ о једном, јер је очигледно да је и издавач и дистрибутор једно те исто. 

Имао сам прилику да пре неки дан и ја лично видим тај календар код једног познаника у Торонту. На последњој страници пише Источник. Источник је као неки часопис који је извесни поп Василије Томић  покренуо пре много година. То му некако и дође као гласило назовиепрхије Канадске на чијем се челу налази, замислите молим вас, по ономе што се одвијало пре много година у суду Провинције Онтарио, данас испада да се на њеном челу налази буквално један босански во. На широко сам тај феномен описао у више наврата. А недавно сам шефу Београдске Патријаршије објаснио, да је ето тако све једно одакле је који во, па тако во из Видове или из Црњелова је домаћа животиња без обзира где траву волови пасу. 

Док феномен који је шеф Београдске патријаршије произвео по мом убеђењу и није баш прави во „владика“ већ се ради о „владици“ коме је по ономе што се у суду издешавало интелигенција на том нивоу. Како је шеф Београдске Патријаршије Мирослав из Видове алијас Иринеј својевремено био предавач и оцењивач овога „владике“ коме је интелектуални ниво на како рекосмо нивоу домаће животиње, то онда се лако може закључити на коме је нивоу интелект и самога предавача.(сиц)

Но није реч и немам намеру да дужим о феноменима које је произвео комунизам па их још и мантиом покрио. Тако ето и тај споменути поп Томић веле да је од стране удбе упућен у Канаду да разбије овдашњу лојалистичку српску колонију, по рангу и чину у удби виши од његовог му „владике“ а како су њих двојица углавном, упорно радили да Србе у Канади деле и свађају, и то и данас чине, у коме им погледу наравно служи споменути Источник, има изгледа и у тој причи неке истине. Но захваљујући досеткама људи, и тај феномен раздора примиче се крају. Треба овоме још додати и акцију коју спроводи Једнооки Џек, неки бискуп из Новог Сада Буловићи, гадни и опасни славопаписта је сада подметнуо „нож“ под грло брату од овога бискупа канадског, то се све више шири прича да тај Једнооки Џек иначе искусни и обучени језуита из Новог Сада, спрема „сечу“ главе и млађем брату у Канади. Акција Једнооког Џека свакако ће допринети убрзанијем паду владике са интелектом домаће животиње. Али то што предузима Једнооки Џек никако не треба схватити као допринос неком будућем благостању и успеху, јер, када Једнооки Џек пошаље некога као што је послао онога бициклисту у Аустралију, катастрофу свађи и подела тек онда, мислим када неки као бициклиста из Аустралије буде постављен од стране Риста из Радовићевих Бара и Једнооког Џека, да преузме штафету од брата млађанаог. Тек тада као и у Аустралији нико неће бити у стању да свађе и поделе спречи. 

Једину наду сада брат млђи може да гаји у томе, да како су они бандити које је Једноки Џек послао као у некакву комисију али све је то само не и комисија, јер нас цео подухват подсећа на  SS казнену експедицију, да као они провере архиву брату стеријему у Немачкој без икавог суда и одобрења, а када се уз све то надода да они чак нису при Немачким властима регистровани и да немају професионалну дозволу да се баве рачуноводством у тој земљи, опијени моћи, провалили другом моћнику у резиденцију, и тиме починили прво кривично дело повреде приватности. А онда како сада тврди Браца Старији, још и покрали 890,000.00 еура, и ја хоћу да верујем да овога пута када је споменута крађа у питању Браца Старији је искрен, па нас не лаже, иако наравно и он је споменуту своту вероватно раније покрао, па се све одиграва као у оној народној „дрги лаже, и ја лажем па се са њим слажем.“ Само како су паре у питању очигледно је да се лопови не слажу, већ једни на друге као лавови кидишу. 

Јединo ту сада Брат Млађи може очекивати да ће га Једноки Џек оставити на миру, само и под условом да његов старији брат не одустане од кривичног гоњења провалника. Пошто у очима правника, ови што су насилно провалили у туђу резиденцију и покрали већ покрадене паре су већи криминалци од онога ко је покрадене паре скривао у резиденцији. Смешно! Ма немојте. Колико је све ово смешно, још горе је и за жаљење је, јер се ова накарадна шала претвара у тугу која свакога ко главом размишља дубоко прожима. Та туга се претвара у велику жалост јер се овде да видети, да се не ради о обичном, већ о оном најбеднијем уличном примитивизму. Мене је овај феномен који је извела казнена експедиција Једнооког Џека посебно заинтересовао те сам се код правних стручњака распитао о томе како функционише закон о повреди приватности у Немачкој, и да ли има сличности са канадским? Њихов одговор је недвосмислен, и гласи да је тај закон још стриктнији на простору континенталне Европе него ли пак у Канади. Аферим!

Само нешто да подсетим. Иако су ми сви они којима је комунизам натакао мантије, митре и тако редом једнаки без обзира ком табору припадају, слугањама душегубног ватиканског хомосексуалног подземља, или неком супротном, када би ми се Браца Сатрији обратио за помоћ да му помогнем сада да доскочи Једноокм Џеку, ту помоћ би и заиста добио. А то све из разлога, јер се само питам једно. Где их Јозеф Шлосер покупи с коца с конопца или још по оној народној, „од зала оца и од горе мајке?“ Одговора на ово питање нигде пронаћи не могу. Те зато коко су вешто Војтила и Ратзингер бацили кошчурину међу пашчад -  то  ми је више него драго да се пашчад међусобно и искољу.

У календару се налазе веома компромитујуће слике Брата Млађег. Те како се грли и љуби са лаким и компромитујућим женама, па како негде са попом Томићем оргија у Срему, па онда како се сликао са неком песникињом и њеним ванбрачним сином, који личи на њега?! Овде опет једна дисгресија. Када су летос у Чикакгу, неки људи те слике показали шефу Београдске Патријаршије он се насмејао и рекао им: „Па тај мали личи на њега,“-  мислећи овом приликом на Брата Млађега. Но ипак није на одмет, па да упитамо шефа, - а колико неких других малих личи на самога шефа Београдске патријаршије?(сиц) Јер да није тако шеф би предузео нешто, бар нешто до сада.

И све би ово прошло незапажено, сам се не бих узбуђивао, а право буди речено нити јесам узбуђен око календара. Него ме колико јуче позва неко, и пита ме да ли сам ја тај који је саставио калаендар?

Одговор је једноставан. – Нисам. Да јесам не бих имао потребу то да кријем. Да јесам квалитет фотографија би био недвосмислено далеко бољи. Па за Бога, лако је уочити да су фотографије развучене на растеру. То је очигледно, и управо то нам потврђује, да су скинуте са интернет презентација, па им је резолуција сасвим мала. У мом поседу су оригинали фотографија, и зато ја не бих имао потребу да узимам фотографије са ниском резолуциом. 

На крају добро је што то нисам ја. Јер да јесам, онда би испало да моја кампања коју сам против лажних мантијаша започео пре скоро деценију, ако ја све сам оркестрирам нема ефекта. Али овако, када и други, данас, на било који начин подржавају оне методе које сам утемељио на почетку кампање, то онда све иде и говори у мој прилог. Метод јавног раскрињкавања кроз специфичан срказам, било када уроди плодом. 

У прилог свему иде још и ова чињеница: Увелико се прича, да у недељу  10, фебруара, на бискупијској скупштини у Вакуверу, када је неко Ђоки од владике подметнуо календар, замаол тада није се шлогирао. Штета што није ове године, али ако се овако настави долази следећа, па ће она уз помоћ Божију донети плод и обогаћен род, да се Српству ове земље оствари догоочекивана жеља, и да већ једном уместо туговања отпочне опроштајно славље.

Многи се радују што Једнооки Џек преузима иницијативу и пакује Брату Млађаном уклоњење. Али изгледи су да је Џек посустао. Може и без, и треба да укалњање брата млађег прође без њега. Јер Џек није ништа више кредибилан од самога Ђоке од валадике. Напротив, сваки језуита је за разлику од нејезуита школовани лопов. Једнооки Џек ту није никав изузетак.

_______
П.С

Поред брата Ђоки у прилог иде Хамитонски Судски Процес
 
Хтео бих овога пута да искористим једну прилику, да укратко опишем сплет околности око једног догађају који је још увек у току, због кога морам да одам признанње владици Ђоки иако му је интелект успоређен са интелектом једног вола. Тај догађај се зове Хамилтонски судски процес. Наиме још пре осам година ова по бројности једна од већих српских заједница у Канади, покрену суд против Ђоке због узурпацију имовивине ЦО ове заједнице.

Велики допринос у покретању спора пада на мој терет. Једном приликом чух како Ђока од валдике прича около да се хамилтонских Срба не боји јер су, вели он, равни овцама. 

Хамилтонци су на првостепеном суду изгубили спор, захваљујуљи ником другом већ неком адвокату, каквога наравно може само да упосли неко коме до борбености и агресивности у процесима легалним није стало. Другим речима онима који су као овце то јест равнодушни. Једном или у два наврата сам имао прилику да сретнем тога адвоката, који ме по обријаној глави подсетио на главног "јунака" из оне ТВ серије Коџак. Више пута молио сам Хамилтонце да нађу неког квалитетнијег адвоката јер ће их овај упропастити.

На суђењу сам провео два дана, и посматрајући тога са главом обријаном, како пред судиом муца док излаже, како је потпуно несређен и растројен, како не зна одакле да почне, како нема ни стратегију, нити уме да презме стратешку иницијативу када му се за то укаже прилика, о тактици у оваквим условима нема ни говора, помислих једном у себи: "овај несретник победу претвара у успешан пораз. Овај би можда могао да одигра неку улогу као Коџак у ТВ серији. Али адвокатура је за њега неприлична професија." Тако је на крају и било. Најсмешније ми је данас што и поред тога Хамилтонци га узеше да им он води жалбени поступак, иако сам његову историју прегледао и установио да "Коџак" је катасрофално поражавајућа фигура. 

На апелационом суду до сада се појавио седам пута и свих седам пута био поражен. Овај поражавајући "Коџаков" учинак не беше довољна опомена Хамилтонцима да се кану јада, него настављају и иду даље. Мада и Ђокина бранитељица то јест правни заступник, нека омалена баба, увек јој име заборавим, није бољег квалитета, али како ствари иду, њој се пружа прва прилика да и она на апелационм суду забележи бар један поен у своју корист. Не каже наш народ узалуд, да се деси да и ћорава кока неко зрно кљуцне. И тако ће без сумње и бити.

Овде морам да скинем капу Ђоки од владике. Када су у питању овце он за њих има доброг шмека. Моја процена је била чист промашај.

Готов је!

Управо су  ми јавили из Немачке да је у прошли петак или четвртак казнена експедиција Једноокоg Џеакa успела да намамка Ђокића старијег да одпутује за Београд. Тамо су га јастребови Једнооког Џека затворили у некакву ћелију у згради патријаршије.

Одатле до мајског заседања ЦК Београдске Патријаршије му је ограничен излазак. Нисам до данас знао да данашња Београдска патријаршија и затрвором располаже?! У мају ће му неко из окружења Једнооког Џека ишчитати већ унапред припремљени декрет.

Према ономе што сам сазнао ЦК Београдске Патријаршије ће Ђокића старијег послати у неки манастир да тамо проведе остатак живота. Казнена екпедиција Једнооког Џека из Новог Сада је кажу пронашла, а не знам да ли је и запленила јахту коју је Ђокић Старији имао негде у Италији.

Коме ли ће тај плен сада да припадне? Вероватно школском другару Ђокића млађег бискупу крагујевачком Јовану? О томе остаје да се сада само види и нагађа.

После заседања ЦК Београдске патријаршије следећи потез Једнооког Џека је хајка против Ђокића Млађег. Али овај се изгледа спрема да се лако не преда. Купује веле неку кућу негде поред тренутног пребивалишта да се у њу усели па тако он изгледа и не намерава да се исели из Канаде.

Толико!
  

No comments:

Post a Comment