Thursday, February 28, 2013

ZABLUDELI



Reagovanje na ispad popa Ruzica

Pope, fratre ili sta ti ja znam sve, sta si pak ti,

Procitah ono  tvoje, sto bi sAtanasije Jeftic rekao naglabanje u vezi dolaska Vladike Artemija u Detroit. Pogadja vas kako da ne. Niste vi stub i velicina kakav je Vladika Artemije.
Duznost mi je pope, fratre ili sta ti znam vec, da te obavestim da je kako po tebi  “skup” u Detroitu, a po meni i vise od toga, bio izraz ciste volje onih koji su tamo dosli. Niko ih nije naterao i niko ih spreciti u tome nije mogao a  i, niti moze. Hriscane su i zverovima u amfiteatrima bacali, ali oni se Spasitelja nisu hteli odreci.

Mi Hriscani, za razliku od vas zabludelih za dusegubnom klanicom vatikanskom, znamo da za pravdu i istinu ako ustreba i postradati. A istrajati? Pa to nam je cast.

Ocigledno je gospodine fratre da si ti zarazen ozbiljnim virusima, kako virusom zvanim komunizam, tako i virusom zvanim slavopapizam. Sta su bili tvoji, i tvoje strine i tetke, to apsolutno nikoga ne zanima. Vazno je sta si ti, i odmah da citiram Prepodobnog Oca Justina, fratre ti si jedno najnistavnije od nistavnijih.

Hvatas se za odluke nekakvog sinoda Beogradske patrijarsije. Otac Justin, pre mnogo godina konstantova da jos od onog doba, od kada je udba birala dva patrijarha,  jedan od njih je i German, koga ti spomenu, Beogradska patrijarsija se izdvoila  iz sastava SPC i krenula putem dusegubnog vatikanskog podzemlja.

Fratre samo takve kakav si ti, moze da uzbudi i, pobude u njemu da stvara unijatska Begradska patrijarsija, pa su tako te  pobude samo za takve preditore poput tebe vazece, a za one koji uspravno hodaju ne predstavljaju ama bas nista.

Ti bi fratre hteo da iznivelises dolinu sa vrhom planine, ti bi hteo laz da zamenis za istinu. To je fratre sasvim nemoguce. Vi unijatska sekta pod jurisdikciom beogradske patrijarsije iz tog razloga mrzite planinu, te tako biste hteli, i to pokusavate, da vrh planine spustite u dolinu, umesto obrnuto. Ne moze to tako. Ne moze se svetlost munje koja ubija i razara izjednaciti sa svetloscu Sunca koje je izvor zivota.

Ne moze se miris ljubicice izjednaciti sa smradom tvora. Uniatska Beogradska patrijarsija gospodine fratre zaudara starsnom tvorovinom, te tako odluke njenog sinoda su upravo taj isti zadah, koji svakoga ko je i malo normalan odbija a ne privlaci. Pcelu opijaju mirisi, a strsljenove i bumbare smrdljivi zadasi. Vidis li fratre Ruzicu koliko si neuk i neupucen, pa nisi mogao u svoju laz ubediti ni samoga gospodina Dejvida. Ja se nalazim u vrhu jedne po obimu vece organizacije. Kada bi mi jedan prodavac takvu besmisao napravio i pokazao se neuspesnim u prodaji to jest ubedjenju, prvo bih ispitao njegove kvalitativne sposobnosti. A onda i njegov moralni odnos prema klijentima. Ukolko bi se pokazalo da tako kao ti sto pokusavas da smutis i slazes vernike,  on laze klijente, istog bi momenta takav morao da napusti moju organizaciju, jer takvim ponasanjem on ne bi samo umanjio profit, i produktivnost, nego i ugled mojeg prerduzeca bi srozao, pa tako i njegov opstanak doveo u pitanje.  No po onome cime se sektaska Beogradska patrijarsija predstavlja, ocigledno je i vidi se, da njenim uniatima do ugleda nije ni stalo (!!) 

Unijatska beogradska patrijarsija je, opet sto bi reko sAtanasije, sklepana od lazova, bezboznika, raznih probisveta i protuva, pa joj naravno takvi lazovi kao sto si ti u potpunosti odgovaraju.

Pa sta mislis fratre Ruzicu? Da li ces sa lazima i podmetanjima kojima se sluzis nesto da postignes? Mislis li da si sposoban da dusu zednu Hriscanske ljubavi na tvoj nacin provedes pored izvora bistre duhovne vode? Nesposoban si ti gospodine fratre za tako nesto. Mozes ti neke smlate i zamlate da svojim lazima potkrepis, ali ne i one koji su intelektom nadareni i koji odlicno znaju da protumace poruku oca Justina: "delo a ne ruho uzdize cin." Tvoje ruho na tebi moze da izgleda sjajno ali ispod njega telesina se u vonj pretvorila.

Nije uzalud Sveti Apostol Pavle govorio: "Sta mi vredi ako ljudske i andjlske jezike govorim a ljubavi nemam, onda sam zvono koje zvoni i praporac koji zveci.

Eto ja tebe, procitavsi ovo tvoje naglabanje moram u ovu drugu kategoriju Svetog Apostola Pavla da postavim. U kategoriju zvona koje lupa i praporca koji zveci.

Toliko i u buduce ne ustremljavaj se patku na sokola. Nemas ti sokolova krila da malo vise uzletis. Posavetovao bih ti da ovo tvoje skarabatanije nastavis, jer vam se samo na taj nacin puls moze odmeriti. A ni meni niti gospodinu Devidu, i ni bilo kome od nas prisutnih u proslu subotu nauditi neces. Niti si ti neka sila da Devidu osporis njegovo pravo kuda ce da se krece.

Njega ni mocnici Vasingtonski nisu mogli spreciti da trezveno i slobodno razmislja, a nekamo li jedan slavopapac kao ti.

_________________
Ako cemo da merimo snage i ponos, onda veliki starac Artemije moze sebi slobodno reci da je ponosniji od najponosnijih. Sa onim sto je ovih dana doziveo, a posebno u Detroitu on moze samo i jedino biti zadovoljan. Njemu su za razliku od uniatskih sektaskih glavara dosli najodabraniji. Ljudi koji su se u svetu gde su mnogi od njih doslise, i oni tu rodjeni nisu bolje od njih snasli i udomili. Na tom, kako fratar Ruzic rece skupu, bili su samo poslovni, uceni, skolovani, akademski obrazovani, doktori nauka, profesori univerziteta, i posteni ljudi. Drugim recima oni koji su uspeli. Sto bi se reklo krem. A oko uniatske sekte ciji su glavarai:  Djokic, Krco, Vasiljevic, njima odose i sa njima se oni zaokruzise su, spekulanti, malverzanti, robijasi, lazovi, devijantnici, narkomani pa cak i sverceri narkotike, koje cak i pogranicne valasti hapse, pa su tako nedavno jednoga koga su pop Todorovic iz Vindsora i "vladika" Djokic dekretom postavili da im on bude podpredsednik CO, americke pogranicne vlasti uhvatile i zaplenile od njega 27 kg narkotike.

Radi se o 60-godisnjem Vinsdorskim Srbima dobro poznatom Goranu Poljaku koga su americke pogranicne vlasti pretresle kod njega pronasle i zaplenile spomenutu kolicinu narkotike.

Srecan im put jer naravno svaka ptica svome jatu prileti!

No comments:

Post a Comment